КОНТАКТ

Мобилен телефон : 070 269-000
Viber : +38970269000
Email : mfc-solar@t.mk
SKYPE : zvonko.dimeski

ON-GRID инвертери
 • - ON-GRID -инвертери -

  Тип на инвертер што е ДИРЕКНО врзан на електричната мрежа !
  Притоа произведува електрична енергија , која ја „испраќа “ дирекно во ел.мрежа на која сте приклучени.
  Притоа се троши ел.енергија произведена од системот, а ако недостасува се „зема“ од ел.мрежа.
  Сето тоа е автоматски, без учество на корисникот во целиот процес.

  Внимава на неколку работи:
  - напонот да биде фазно дотеран со оној на мрежата
  - да биде напонот за нијанса повисок од оној на мрежата
  - ако снема напон од мрежата моментално се исклучува ( поради безбедносни причини)
  - да не внесува хармониско изобличување во мрежата
  - приклучен на соларните панели , ја превзема максималната енергија од нив и ја претвора во 220V

 • Во нашите проекти користиме инвертери од светски познатата марка FRONIUS, која се произведува во Австрија.
 • Тоа се мошне издржливи инвертори, направени по сите стандарди за приклучување на електричната мрежа.
 • Со многу можности и подесувања се’ со цел да се задоволат од една страна строгите критериуми за нивно приклучување на ел.мрежа и од друга страна потребите на корисиниците !

 • Цената кај кинески модели со слична снага е пониска за 500-1000 евра од оваа на Fronius, но овде купувате квалитет и задоволување на сите строги критериуми за безбедност.

 • По желба на купувачот, заедно со нив се монтира и т.н.ограничувач на производството на ел.струја, кој од една страна ги прикажува сите параметри на ел.струја, како произведена, така и потрошена, а од друга страна дозволува произведување само онолку колку во тој момент се троши.
 • Сите податоци се испракаат на спecијализирана интернет-страна www.solarweb.com каде може да се следат од било каде и за било кој период .
 •