КОНТАКТ

Мобилен телефон : 070 269-000
Фиксен телефон : 048 522-222
Email : mfc-solar@t.mk
SKYPE : zvonko.dimeski

 • 1 KW ON-GRID комплет

  Плаќате преголеми сметки за електрична енергија во Вашиот дукан, мини маркет, погон или куќа?
  Со поставување на еден или повеке ON-GRID модули ( во зависност од Вашите потребите и пресметката )
  ке овозможите значителна заштеда .
  Основен модул за градба на мини соларна фотонапонска централа за Вашата куќа, дукан или индустриски погон. Се состои од 4 соларни фотонапонски панели од 255W и ON-GRID инвертер од 1 KW.
  Овој модул дневно произведува од 5-6 KWh елетрична струја, се приклучува на Вашата електрична мрежа и ја користите Вие.Ако имате поголема потрошувачка од она што произведуваат модулите , тогаш остатокот се повлекува од самата електрична мрежа,автоматски.
  Ако е потребно повеке ел.струја ,се ставаат онолку модули колку што треба,во зависност од потребите и пресметката и тоа на една или на сите 3 фази од ел.мрежа. • 2 KW ON-GRID комплет

 • Поголем комплет за производство на електрична енергија за Вашиот дукан, мини маркет, погон или куќа
  Со поставување на еден или повеке ON-GRID модули ( во зависност од Вашите потребите и пресметката )
  ке овозможите значителна заштеда .
  Поголем модул за градба на мини соларна фотонапонска централа за Вашата куќа, дукан или индустриски погон. Се состои од 8 соларни фотонапонски панели од 255W или 14 панели од 150 W и ON-GRID инвертер од 2 KW со дисплеј.
  Овој модул дневно произведува од 10-13 KWh елетрична струја, се приклучува на Вашата електрична мрежа и ја користите Вие.Ако имате поголема потрошувачка од она што произведуваат модулите , тогаш остатокот се повлекува од самата електрична мрежа.
  Ако е потребно повеке ел.струја ,се ставаат онолку модули колку што треба,во зависност од потребите и пресметката и тоа на една, две или на сите 3 фази од ел.мрежа.


 • 5 KW ON-GRID соларна фотонапонска централа

 • Оваа соларна фотoнапонска централа може да произведува електрична енергија за Вашата куќа ,Вашиот дукан, мини маркет или помал погон .Со оваа централа скоро да ќе можете комплетно да ги покривате дневните потреби од струја во Вашиот дом или маркет, ке плаќате само ноќна тарифа.
  Исплатливоста на системот за дома е за околу 5-7 години , а за маркет, погон и сл.индистриска примена , поради дуплата цена на индустриската тарифа , за 4-5 години ке си ги повратите парите .
 • А потоа 15-20 години имате бесплатна струја..
 • Целиот систем произведува просечно од 20-25 КWh електрична енергија на ден ( тоа зависи пред се од годишното доба , зимно време , декември , јануари е половина од ова ,а зависи и од временските услови ).
  Се состои од 20 фотонапонски панели од 255/260W или 17 од 300W,произведени во Македонија и споени на еден професионален инвертер од типот на Fronius кои се едни од најквалитетните инвертери што воопшто се произведуваат во светот.Комплетно со монтажа !
  Можат да бидат „приклучени“ на Интернет и од било каде ке бидете во можност да ја пратите целокупната состојба на централата, производство ,количина на енергија и многу други параметри, преку графички и нумерички приказ.
 • Цената , можеби е повисока од она што може да се најде во МК, но пазете се од такви поевтини комплети,кои најчесто содржат евтини, неквалитени кинески или виетнамски панели и кинески инвертери кои брзо откажуваат Еден 5КW кинески модел на инвертер е околу 400-550 евра ,а цената на Fronius e 1500 евра . Цената значи квалитет кај електронските уреди !


 • 10 KW ON-GRID соларна фотонапонска централа

 • Оваа соларна фотoнапонска централа е дупло поголема од претходната и може да произведува електрична енергија за Вашата куќа ,Вашиот дукан,маркет или погон .Со оваа централа скоро да ќе можете комплетно да ги покривате дневните потреби од струја во Вашиот погон или маркет, ке плаќате само ноќна тарифа.
  Исплатливоста на системот за дома е за околу 5-7 години , а за маркет, погон и сл.индистриска примена , поради дуплата цена на индустриската тарифа , за 4-5 години ке си ги повратите парите .
 • А потоа 15-20 години имате бесплатна струја..
 • Целиот систем произведува просечно од 40-50 КWh електрична енергија на ден ( тоа зависи пред се од годишното доба , зимно време , декември , јануари е половина од ова ,а зависи и од временските услови ).
  Се состои од 40 фотонапонски панели од 255/260W или 34 од 300W,произведени во Македонија и споени на еден професионален инвертер од 10 KW од типот на Fronius кои се едни од најквалитетните инвертери што воопшто се произведуваат во светот.Комплетно со монтажа !
  Можат да бидат "приклучени" на Интернет и од било каде ке бидете во можност да ја пратите целокупната состојба на централата, производство ,количина на енергија и многу други параметри, преку графички и нумерички приказ.
 • Цената , и овде ,можеби е повисока од она што може да се најде во МК, но пазете се од такви поевтини комплети,кои најчесто содржат евтини, неквалитени кинески или виетнамски панели и кинески инвертери кои брзо откажуваат Еден 5КW кинески модел на инвертер е околу 400-550 евра ,а цената на Fronius e 1500 евра . Цената значи квалитет кај електронските уреди !

  Со овие комплети не е завршена нашата понуда за соларни фотонапонски централи !!
  Можеме да Ви понудиме и многу поголеми соларни централи од 20 , 50 , 100 и повеќе киловати ... Слободно јавете се , кажете што сакате и ке добиете понуда ...
  Нудиме квалитетни панели од домашно производство и најквалитетна придужна опрема , инвертери, батерии и др...