КОНТАКТ

Мобилен телефон : 070 269-000
Viber : +38970269000
Email : mfc-solar@t.mk
SKYPE : zvonko.dimeski

СОЛАРЕН ФОТОНАПОНСКИ ПАНЕЛ 80W
 • Соларен фотонапонски панел 80W
  Помал соларен фотонапонски панел, изработен од половинки од монокристални келии !
  Изработен од најквалитетни материјали што може да се најдат на светскиот пазар.
  Калено стакло од типот LOW-IRON ,со шара во вид на призма , овозможува висок степен на пропуштање на сончевите зраци, премачкан со антирефлексивен слој за подобро искористување на сончевите зраци внатре,
  а од надворешната страна премачкан со слој за нелепење на прашина и ѓубре.
  Соларните келии се со над 17 проценти на искористивост и се келии со скоро највисок степен на искористивост и производ од класа А1+, без надвореши дефекти и микропукнатинки.
  Позадинската фолија од ТПТ-тип дава повеке од 25 години заштита на панелот од надворешни влијанија на влага, вода и други влијанија од атмосферата и е отпорна на УВ-зрачење, соли , киселини и др. Алуминиумската рамка е со специјален профил и овозможува цврстина и крутост на целиот панел и овозможува лесна монтажа. Стаклото со келиите и фолиите е ставено во специјален прорез на Ал-профил и залиен со специјален силикон , кој не дозволува никакво продирање на влага и воздух во слоевите од фолии и келии..
  Овие мали соларни фотонапонски панели се направени за посебни намени : улично осветлување , осветлување со ЛЕД-сијалици на градини и други помали објекти, за телекомуникациони уреди , како напојување за пумпи за соларни термални колектори , мали пумпи за базени , напојување на лаптоп во дивина, напојување на помал ТВ и на други места во зависност од вашата имагинација..

 • Kарактеристики на панелот

  Тип на соларни келии Монокристални, класа A1+
  Ефикасност на соларните келии >17%
  Број на келии 36
  Предна страна Калено стакло со ПРИЗМА -шара , IRON -FREE
  Енкапсулант ЕVA
  Задна страна TPT
  Рамка Алуминиум
  Приклучна кутија IP65 стандард
  Диоди Shotky - тип
  Должина на кабли 60цм
  Димензии (Ш х В х Д ) 820 х 670 х 25мм
  Тежина ~5 кг