КОНТАКТ

Мобилен телефон : 070 269-000
Viber : +38970269000
Email : mfc-solar@t.mk
SKYPE : zvonko.dimeski

- МАЛ комплет за викендичка ............................... 300 евра
- MИНИ- комплет .................................................400 евра
- СРЕДЕН- комплет ............................................ 800 евра
- ГОЛЕМ комплет за викендичка ....................... 1100 евра
- MЕГА 1- комплет ...........................................1300 евра
- MЕГА 2- комплет .......................................... 2000 евра

 • Мини комплет за викендица
  Најмалиот комплет за викендици..Произведува ел.струја за напојување на 2-3 штедливи ламби од 5-7W навечер, радио и полнач за мобилен .Или место тоа доста се користи за напојување на алармен уред , за некој објект во изградба , штала или викендица..

 • Мал комплет за викендица
  Малку појак комплет за викендици..Произведува ел.струја за напојување на 2-3 штедливи ламби од 5-7W навечер, радио и полнач за мобилен и телевизор 1-2 часа.Исто доста се користи за напојување на алармен уред , за некој објект во изградба , штала или викендица..

 • Среден комплет за викендица
  Со овој комплет може да се користи повеке струја од претходните мали комплети.
  4-5 штедливи ламби може да светат навечер,а заедно со помал телевизор може да се поседи навечер ,
  додека Ви се приспие. Исто , тука се радио , полнач за мобилни или пак место ТВ и ламби или да се стави снимач и 2-3 камери за набљудување

 • Голем комплет за викендица
  Најпродаваниот комплет за викендици!!!
  Досега е монтиран во преку 70 викендици низ Македонија,а барем 3-4 пати повеке е купен и монтиран од самите купувачи.
  Содржи :
  - 3 соларни фотонапонски панели од 150 W
  - 1 контролер за полнење на акумулаторот од 30А
  - 1 инвертер од 12V/2KW
  - 2 специјални соларни акумулатори од 6V/240Ah , со длабоко празнење" DEEP CHARGE"
  Може да напојува 4-5 штедливи ламби од 5-10 W и телевизор , навечер, а и помал фрижидер (но не замрзнувач или витрина-фрижидер)и тоа цело време,24 сати на ден. Повремено може да се користи за бормашина или пумпа за вода до 350W и слични апарати.
  И за некои помали апарати: радио, полнач за мобилен и сл.
  Сосем доволно за Вас и за Вашите пријателите и роднини да поминете угодно со ладен пијалок, храна и забава во Вашата викендица.

 • МЕГА 1 комплет за викендица
  Малку појак комплет за викендици од Големиот комплет..Произведува ел.струја за напојување на 4-5 штедливи ламби од 5-10W навечер, радио,сателитски или ДВД -плеери ,полнач за мобилен и телевизор, навечер и фрижидер 24 часа на ден...Ако имате штала ,може да се користи за осветлување и напојување на мал хидрофор со мотор до 500W и тоа до половина час дневно и/или мала молзачка со мотор до 500 W, 1-2 часа дневно.
  Содржи :
  - 4 соларни фотонапонски панели од 150 W
  - 1 контролер за полнење на акумулаторот од 30А
  - 1 инвертер од 12V/2KW или со доплата од 50 евра инвертер 12v/3КW
  - 2 специјални соларни акумулатори од 6V/240Ah , со длабоко празнење
  Напомена :
  Ако фрижидерот , хидрофорот или молзачката се од постар тип или имаат малку појак мотор , па уредот тешко или воопшто не тргнува, се става ( со доплата) појак инвертер , најчесто 4 КW или дури појак.

 • МЕГА 2 комплет за викендица
  Најголемиот комплет за викендици , но и тој , како и сите други , може да се надоградува и зголемува.
  Произведува ел.струја за напојување на 7-8 штедливи ламби од 5-10W навечер, радио,сателитски или ДВД -плеери ,полнач за мобилен и телевизор, навечер и фрижидер( или помал замрзнувач) 24 часа на ден...
  Ако имате штала ,може да се користи за осветлување и напојување на помал хидрофор со мотор до 850W и тоа 2-3часа дневно и/или молзачка со мотор до 800 W, 1-2 часа дневно.
  Содржи :
  - 6 соларни фотонапонски панели од 150 W или 3 од 280W
  - 1 контролер за полнење на акумулаторот од 30А
  - 1 инвертер од 24V/4KW
  - 4 специјални соларни акумулатори од 6V/240Ah , со длабоко празнење
  Напомена :
  Ако фрижидерот , хидрофорот или молзачката се од постар тип или имаат малку појак мотор , па уредот тешко или воопшто не тргнува, се става ( со доплата) појак инвертер .
  И овој , како и сите други комплети , може да се надоградува со панели , акумулатори...  За сите дополнителни информации или нејаснотии околу комплетите за викендици и куќи , може да се јавите на телефонот 070 269-000 , VIBER или да пратите емаил