КОНТАКТ

Мобилен телефон : 070 269-000
Viber : +38970269000
Email : mfc-solar@t.mk
SKYPE : zvonko.dimeski

СОЛАРЕН ФОТОНАПОНСКИ ПАНЕЛ 370W

 • Соларен фотонапонски панел 370W
  Монокристален соларeн фотонапонски панел и направен од сечени соларни келии и поставени како 2 половинки од ист панел, споени на средина!Ова е направено поради можното засенување на дел од панелот, па вака ке работи другата половина без проблем.
  Истиот материјал , стакло , фолии , соларни монокристални келии се користат и за производство и на овој соларен панел.
  Само поквалитетни ќелии кои се со повисок коефициент на искористивост
  Изработен од најквалитетни материјали што може да се најдат на светскиот пазар.
  Калено стакло од типот LOW-IRON ,со шара во вид на призма , овозможува висок степен на пропуштање на сончевите зраци, премачкан со антирефлексивен слој за подобро искористување на сончевите зраци внатре,
  а од надворешната страна премачкан со слој за нелепење на прашина и ѓубре.
  Позадинската фолија од ТПТ-тип дава повеке од 25 години заштита на панелот од надворешни влијанија на влага, вода и други влијанија од атмосферата и е отпорна на УВ-зрачење, соли , киселини и др. Алуминиумската рамка е со специјален профил и овозможува цврстина и крутост на целиот панел и овозможува лесна монтажа. Стаклото со келиите и фолиите е ставено во специјален прорез на Ал-профил и залиен со специјален силикон , кој не дозволува никакво продирање на влага и воздух во слоевите од фолии и келии.
  Приклучните кутии се на половината на панелот и се со кабли од 45 цм и на краевите има MC4-приклучоци , кои се стандард во индустријата на соларни фотонапонски панели.
  .

  Електрични карактеристики на панелот при NOCT: радијација од 1000w/m2 , t=25 C i A.M = 1.5
  Номинална снага (Pmax) 370 W
  Напон при Pmax ( Umax) 35,2 V
  Струја при Pmax ( I max) 10,98A
  Напон при отворено коло ( Uoc) 42,9 V
  Струја на краток спој (Ioc) 10,51 A
  Tолеранција на снага при Pmax + 3%
  Максимален системски напон 1000 V

  Останати карактеристики на панелот

  Тип на соларни келии Монокристални , klasa A1+
  Ефикасност на соларните келии >20,28%
  Димензии на соларните келии 83 х 166 мм
  Број на келии 120
  Предна страна Калено стакло IRON -FREE со ПРИЗМА -шара
  Енкапсулант ЕVA
  Задна страна TPT
  Рамка Алуминиум
  Приклучна кутија IP65 стандард
  Диоди 3 Shotky - тип
  Должина на кабли 45цм
  Конектор МC 4
  Димензии (Ш х В х Д ) 1756 х 1039 х 35мм
  Тежина ~22 кг