КОНТАКТ

Мобилен телефон : 070 269-000
Viber : +38970269000
Email : mfc-solar@t.mk
SKYPE : zvonko.dimeski

ИНВЕРТЕРИ ЗА НАВОДНУВАЊЕ
 • - Инвертери за наводнување -

  Специјален тип на инвертери !
  Се користи за трофазни пумпи за наводнување
  и тоа само панелии инвертерот се доволни за цел систем .
  Во зависност од јачината на пумпата , која мора да биде 3х380V „врзана во триаголник“ ,
  се ставаат 8-32 панели од 150W.
  Системот почнува да работи наутро , со излегување на сонцето.
  Пумпата почнува да врти со мала брзина и како сонцето најачува , така и пумпата вади се’ повеке вода .
  Максимумот го има кај 10-11 часот и трае до 14-15 часот, па со намалување на јачината на сонцето и пумпата почнува пополека да врти и вади вода.
  Навечер системот се гаси , автоматски , а започнува со работа следното утро.
  Не е потребно никакво нагледување , освен ако треба да се контролира водата каде треба да се насочува.
  Идеален систем за сите земјоделци, да не се расправаат со агрегати , нафта , бучава и не треба контрола.
  А и се исплака за 2-3 години


 •