КОНТАКТ

Мобилен телефон : 070 269-000
Viber : +38970269000
Email : mfc-solar@t.mk
SKYPE : zvonko.dimeski

СОЛАРЕН ФОТОНАПОНСКИ ПАНЕЛ 20W и40W

 • Соларен фотонапонски панел 20W и 40 W
  Најмалите соларни фотонапонски панели што ги произведуваме!
  Истиот материјал , стакло , фолии , соларни келии се користат и за производство и на овој соларен панел.
  36 монокристални соларни келии ,сечени на потребните димензии.
  Изработен од најквалитетни материјали што може да се најдат на светскиот пазар.
  Калено стакло од типот LOW-IRON ,со шара во вид на призма , овозможува висок степен на пропуштање на сончевите зраци, премачкан со антирефлексивен слој за подобро искористување на сончевите зраци внатре,
  а од надворешната страна премачкан со слој за нелепење на прашина и ѓубре.
  Соларните келии се монокристални и се со над 17,2 проценти на искористивост и се келии со скоро највисок степен на искористивост и производ од класа А1+, без надворешни дефекти и микропукнатинки.
  Позадинската фолија од ТПТ-тип дава повеке од 25 години заштита на панелот од надворешни влијанија на влага, вода и други влијанија од атмосферата и е отпорна на УВ-зрачење, соли , киселини и др. Алуминиумската рамка е со специјален профил и овозможува цврстина и крутост на целиот панел и овозможува лесна монтажа. Стаклото со келиите и фолиите е ставено во специјален прорез на Ал-профил и залиен со специјален силикон , кој не дозволува никакво продирање на влага и воздух во слоевите од фолии и келии.
  Приклучната кутија е со кабли .

  При изработката на соларните фотонапонски панели се внимава на секoj чекор , во сите фази на произведувањето на панелите , за да се избегне било каква грешка во производството .
  За најкритичниот дел во производството , ламинација на панелите , е набавена нова, современа автоматска машина , која е управувана од Siemens-контролер , преку современ touch-екран , така да се избегнати сите можни неправилности и човечки грешки при тој процес . Оваа машина со надворешни димензии од 2.7х1.7х1.5 м и тежина од преку 3,5 тона сега овозможува на правење на панели со максимални димензии од 2 х 1 метар .

  Електрични карактеристики на панелот при NOCT: радијација од 1000w/m2 , t=25 C i A.M = 1.5
  Номинална снага (Pmax) 20 W
  Напон при Pmax ( Umax) 18,5 V
  Струја при Pmax ( I max) 1,10 A
  Напон при отворено коло ( Uoc) 22,5 V
  Струја на краток спој (Ioc) 1,885 A
  Tолеранција на снага при Pmax +/- 5%
  Максимален системски напон 1000 V

  Останати карактеристики на панелот

  Тип на соларни келии Mонокристални , klasa A1+
  Ефикасност на соларните келии >17,2%
  Број на келии 36
  Предна страна Калено стакло IRON -FREE со ПРИЗМА -шара
  Енкапсулант ЕVA
  Задна страна TPT
  Рамка Алуминиум
  Приклучна кутија IP65 стандард
  Диоди 3 Shotky - тип
  Должина на кабли 90цм
  Конектор МC 4
  Димензии (Ш х В х Д ) 350х450х20мм
  Тежина ~1,5 кг
  Електрични карактеристики на панелот при NOCT: радијација од 1000w/m2 , t=25 C i A.M = 1.5
  Номинална снага (Pmax) 40 W
  Напон при Pmax ( Umax) 18,5 V
  Струја при Pmax ( I max) 2,18 A
  Напон при отворено коло ( Uoc) 22,5 V
  Струја на краток спој (Ioc) 2,42 A
  Tолеранција на снага при Pmax +/- 5%
  Максимален системски напон 1000 V

  Останати карактеристики на панелот

  Тип на соларни келии Mонокристални , klasa A1+
  Ефикасност на соларните келии >17,2%
  Број на келии 36
  Предна страна Калено стакло IRON -FREE со ПРИЗМА -шара
  Енкапсулант ЕVA
  Задна страна TPT
  Рамка Алуминиум
  Приклучна кутија IP65 стандард
  Диоди 3 Shotky - тип
  Должина на кабли 90цм
  Конектор МC 4
  Димензии (Ш х В х Д ) 420х670х20мм
  Тежина ~2,5 кг